sport-908267_960_720

Hrajeme volejbal

Volejbal spojuje aktivní pohyb a zábavu

Kolektivní sporty utužují kolektiv a podporují týmovou práci. Kromě toho, že se děti naučí spolupracovat v týmu, budou se i přirozeně aktivně pohybovat a rozvíjet své pohybové schopnosti. Pravidla volejbalu nejsou složitá a k samotné hře se lze jednoduše dostat pomocí procvičení základních praktik a pohybů nutných pro hru.

Jednoduché vybavení

Výhoda spočívá i v jednoduchosti co se vybaven týká. Pro hru volejbalu potřebujete pouze hřiště, síť a volejbalový míč. Dále samozřejmě několik lidí na sestavení dvou týmů a základní znalost pravidel. Jako doplňkové vybavení můžete využít počítadlo pro počítání bodů během zápasu a píšťalku, pro signalizaci zahájení hry nebo ukončení hry a změnu stran.

volejbal_1

Hrajte venku i uvnitř             

Volejbal se dá provozovat na venkovním hřišti i uvnitř tělocvičny a dá se tedy zařadit do programu během zimních měsíců i teplejších letních měsíců. Tento sport se tak dá snadno trénovat celoročně. Děti se u něho zabaví a osvojí si přesnost, rychlost a pohotovost reakcí. Naučí se správně odhadovat vzdálenost a sílu potřebou pro účinný úder do míče.

Praktická dovednost

Díky své oblíbenosti se volejbal často hraje na různých akcích. Například na pláži u moře děti jistě ocení, že se ve škole naučili hrát volejbal a mohou si tak užít zábavu při hře s kamarády i na pláži u moře.

Protože vybíjená sice může být větší zábava, ale dospělí jí často nehrají. Navíc se jedná o přirozený pohyb, který je vždy prospěšný.

Snadný trénink

Předtím, než se pustíte do hry a vysvětlování principu samotného volejbalu, je dobré začít s jednoduchou hrou zvanou přehazovaná, která děti naučí pracovat s prostorem hřiště a orientovat se při pohybu okolo sítě. U přehazované se míč chytá a následně se hází zpět, jedná se tak o pohybově jednodušší variantu, u které můžete děti postupně zasvětit do základů volejbalu.volejbal_2

Hra volejbalu není příliš komplikovaná a pro úspěšnou hru v týmu stačí naučit se pár základních pohybů a úderů. Když si děti osvojí základní údery, jako je smeč nebo podání, je možné začít hrát.

Nejdříve vysvětlete pravidla a ukažte dětem modelové situace, které ve hře mohou nastat.

Upozorňujte na chyby a dávejte rady, jak hru zlepšit..)

Pavel Zvoníček

www.centrum-aktivit.cz

Posted in Volejbal and tagged .

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *