girl-1501530_960_720

Jezdíte na in-line bruslích?

Nezapomínejme, že sportujeme pro radost

Spojit příjemné s užitečným je skvělým tipem, jak strávit svůj volný čas s rodinou nebo přáteli a udržet si kondici. Lépe se sportuje, když máte k sobě někoho, kdo je stejným nadšencem, pro určitou aktivitu, jako vy. Navzájem se podporujete pro výkon a jste si sami sobě motivací.

Někdo ale preferuje spíše samotářský styl pro sport. Vše má své výhody i nevýhody a každý se zařídí dle svého uvážení. Ostatně někomu nemusí vyhovovat, když jeho společník si vede lépe než on. A naopak. Někdo si i spíše odpočine starostí z běžného života.

Zábava v podobě in-line bruslí

Společnou zálibou by tedy mohla být jízda na in-line bruslích. Je to vcelku náročný sport, ale nic, co by se nedalo naučit. Je to aktivita o chuti a píli, kterou nesmíte ztrácet, když se na brusle poprvé postavíte. Určitě je vhodné začít někde na volném prostranství, nejlépe určené pro bruslaře, na rovince, kde není žádný provoz.

Naučit se stát, jet a hlavně také brzdit. Po čase zjistíte, že je to vlastně taková forma dopravy. Můžete ujet několik kilometrů, a prohlížet si krajinu, kterou se vydáte. Můžete také využít kurzů pro začátečníky i pokročilé, kde vás vše bezpečně naučí i přiučí.

Bezpečnost pro tento sport je jednou z priorit, na kterou bychom se měli zaměřit

Nezapomínejte však na bezpečnost, kterou i tento sport bezprostředně vyžaduje. Je vhodné mít obuté ty správné in-line brusle, té vaší velikosti, k tomu správnému zaměření.  inline1

K jízdě na kolečkových bruslích patří i pády, a proto vybavenost chráničů a helmy je opravdu na místě. Skutečně to není myšleno pro okrasu, ale pro bezpečnost. Mohou vám zachránit rozseknutí kolene, či loktu, nebo také hlavy. Jistě byste nechtěli mít trvalé následky.

Jezdit na in-line bruslích můžete profesionálně i pro fyzickou kondici

Je to velmi moderní sport dnešní doby. Existuje mnoho stezek a silnic, určené přímo pro bruslaře. Někteří tento sport berou i jako určitý adrenalin v jejich životě.

Jezdí tzv. in-line skating. Bruslaři jezdí pro speciálně upravených rampách, či dělají různé freestylové kousky, ježdění po zábradlí, skoky atd. Radost pohledět, ale za tímto výkonem stojí dlouhá cesta zkušeností a také pádů.

Nezoufejte, pokud zrovna není váš šálek kávy akrobatické kousky takovéhoto zaměření. Jestli raději máte rychlou jízdu na in-line, můžete využít možnosti dalšího typu a tím je speed skating. Rychlostní ježdění na in-line bruslích, které v zimních časech můžete trénovat i ve speciálně upravených halách.

Pokud si vystačíte na pouhé stezce, také si protáhnete vaše tělo, spálíte pár kalorií a zpevníte postavu. Pohyb na čerstvém vzduchu vám dodá energii a blaho na duši, pročistíte si hlavu a obnovíte krev v žilách. Je určen a také využíván všemi věkovými kategoriemi.

inline32Můžete s nimi vyrazit jen tak do přírody, nebo při venčení vašeho čtyřnohého mazlíčka. Možností jak využít tento sport pro svůj zájem je spousta.

Vás koníček si můžete přibalit i na cesty

Lidé, kteří mají zalíbení v tomto sportu, si své brusle berou sebou i na cesty. Mají zalíbení tohoto koníčku, a proto ho rádi využijí i na dovolených.

Vybírají si takový typ dovolené, kde si tímto dochucovadlem zpestřují svůj program. A nemusí jezdit daleko. Naše zem nabízí široké spektrum možností, kam vyrazit na výlet, či dovolenou, přesně dle kriterií, které požadujete. Tak proč toho nevyužít.

 Sportovat se dá vždy a všude…)

Pavel Zvoníček

Centrum aktivit s.r.o.

Posted in Ostatní sporty and tagged , .

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *